ÖĞRENCİ İŞLEM ADIMLARI

Öncelikle Öğrencilerimizin işlemlerine yönelik iletişime geçmeleri için birimlerin görev tanımlamalarını öğrenmeleri gerekmektedir. Öğrenci işlemleri, kişisel problemler vb. durumlar için aşağıdaki birimlerle iletişime geçilebilir. Fakat öncelikle iletişime geçmeden önce doğru sonuca ulaşmak için bu birimlerin görev tanımlamalarını mutlaka öğrenilmesi gerekmektedir.
BÖLÜM SEKRETERLİĞİ (B BLOK ZEMİN KAT Z-010): Ders Silme, Ders Ekleme, Sınav itiraz, özel durumlar vb durumlar için dilekçe işlemleri için, öğrenci kartı temin etme ve benzeri durumlar için iletişime geçilir (Bazı formlarda/dilekçelerde danışman imzası gerekmektedir).
İletişim yoluHızlı sonuç için yüz yüze, telefonla ya da diğer tüm iletişim araçları.

FAKÜLTE ÖĞRENCİ İŞLERİ (B BLOK ZEMİN KAT Z-011)Öğrenci bilgi sistemi (obs.duzce.edu.tr) ile ilgili sistemsel problemler, öğrenci belgesi, Transkript, geçici mezuniyet, diploma vb belgeleri temin için iletişime geçilir.
İletişim yolu: Hızlı sonuç için yüz yüze ya da telefonla, garanti olmayan sonuç diğer tüm iletişim araçları.
AKADEMİK DANIŞMAN (https://biyoloji.fef.duzce.edu.tr/personel/akademik)Ders kayıtları, Ders Seçimi, Ders Silme, Ders Ekleme, Mezuniyet kontrolü ve dilekçesi imzalama vb. işlemleri.
İletişim yolu: Hızlı sonuç için yüz yüze ya da telefonla, garanti olmayan sonuç diğer tüm iletişim araçları.
BÖLÜM KOMİSYONLARI (B Blok 4. Kat)Detay yönetmelik veya prosedür gereken konular için iletişime geçilir. https://biyoloji.fef.duzce.edu.tr/sayfa/f896/komisyonlar
İletişim yolu: Hızlı sonuç için yüz yüze ya da telefonla, garanti olmayan sonuç diğer tüm iletişim araçları
BÖLÜM BAŞKANLIĞI (B Blok 4. Kat): Genel bölüm işleyiş ile alakalı konular, diğer birimlerden sonuç alınamadığında ve bölüm başkanlığı yetkisindeki kişiye özel durumlar için iletişime geçilir.
İletişim yolu: Hızlı sonuç için yüz yüze ya da telefonla, garanti olmayan sonuç diğer tüm iletişim araçları.

Öncelikle ders işlemlerinizi (ders kayıtları, ders işlemleri için dilekçe, ders ekleme, silme, ders aktarma vs ) danışmanınızla görüşmeniz gerekmektedir. (Danışmanlıklarda Değişiklikler olabileceğinden, Öğrencilerimiz ÖNCE https://obs.duzce.edu.tr ADRESİNDEN DANIŞMANLARINI ÖĞRENEREK iletişime geçebilirler.)

Detay yönetmelik veya prosedür gereken konular için ise  Bölüm komisyonlarına sorulabilir.

https://biyoloji.fef.duzce.edu.tr/sayfa/f896/komisyonlar

MEZUNİYET İŞLEMLERİ

MEZUNİYET 240 AKTS ÜZERİ FAZLA DERS ALMA HAKKINDA: Bir öğrencinin mezun olabilmesi için toplam aldığı derslerin AKTS toplamı 240 olması gerekmektedir. Örneğin 4.sınıf seçmeli dersler fazladan 1 tane alınabilir (5+1). 240 AKTS üzeri fazladan alınan bu ve benzeri zorunlu olmayan dersler varsa ve başarılı olunmuşsa hiçbir ders silinmeyecektir ve bu yüzden ders sildirme dilekçesi vermeyiniz. Eğer 240 AKTS üzeri fazladan alınan dersten başarısız olunmuşsa bunların silinmesi için dilekçe verilmelidir.

Mezuniyet süreç şeması için https://cdn.duzce.edu.tr/File/GetFile/9595ea62-3c2c-4cf3-a705-18ce94ef3fb4 tıklayınız.

Mezuniyet öncesi dikkat edilmesi gerekenler için   https://cdn.duzce.edu.tr/File/GetFile/1eace953-42fa-41e5-a36d-afb10d47ea46 tıklayınız.

MEZUNİYET

Yukarıdaki linkte verilen her bir maddeyi teker teker kontrol edip, tüm  bu maddeleri sağlayan öğrenciler artık mezun olmaya hazırdır. 

MEZUN OLAN ÖĞRENCİ,

Mezun olan öğrencinin e devlet'ten alabileceği mezuniyet belgesi geçici olarak kullanılabilir.  Ancak ıslak imzalı geçici mezuniyet için; ilişik keserek bu belgeyi almanız gerekir.

1.İlişik kesme için danışmanınızın uygun bir zamanında geliniz.

2. Aldığınız geçici mezuniyet formunu önce, danışmanınıza sonra da ilgili kişilere imzalatarak geçici mezuniyetinizi alabilirsiniz. Eğer mezuniyetiniz üzerinden zaman geçti ise, Diplomanız da hazırlanmış olabilir. Bu durumda Diploma Takip Sistemi üzerinden TC kimlik ile kontrol edebilirsiniz.

 

Ders Muafiyeti ve İntibak İşlemleri Uygulama Esasları için tıklayınız.

İntibak dilekçesi için tıklayınız (Aşağıda yer alan hususlar okunmadan doldurulmamalıdır.)

1) Yukarıda yer alan intibak dilekçesi doldurularak bölüm başkanlığına teslim etmelidir.

2)Öğrencinin transkriptinde başka bir bölümden alınan bir ders varsa bu dersin kendi bölümündeki bir dersle eşleştirilmesi yani intibakı gerekmektedir.

3) Transkriptte başarısız bir dersin yerine başka bir ders alınmış ve başarısız ders transkriptte görünüyor ise bu dersin silinmesi/eklenmesi için dilekçe verilir.